Openbaar Vervoer ?!? - Reisverslag uit San Pedro, Guatemala van Joost - WaarBenJij.nu Openbaar Vervoer ?!? - Reisverslag uit San Pedro, Guatemala van Joost - WaarBenJij.nu

Openbaar Vervoer ?!?

Door: Joost

Blijf op de hoogte en volg Joost

01 Mei 2007 | Guatemala, San Pedro

Van Quetzaltenango naar San Pedro met het openbaar vervoer. Easy, reis je met me mee?

We komen bij een mooi overzichtelijk busstation, en eigenlijk best handig dat het tegelijk dienst doet als markt. Luxe bus ook, gelukkig helemaal niet vol en dus alle ruimte. Hij stopt ook maar 276 keer in 90 kilometer, waardoor het makkelijk mogelijk is de afstand in een record tijd van onder de drie uur af te leggen. En uiteraard is zo´n bus een ideale plek om de luiers van je kinderen te verschonen.

In Panajachel stappen we over op de boot. Ga niet links zitten, want dan wordt je nat. Dit is pas echt leuk. We zitten in een vergrote badkuip van een paar mm dik polyesther (ofzo) en daar hangt 150pk achter. Heb je al spijt dat je je waterskies niet hebt meegenomen?

Edoch: nu in San Pedro. Een relaxte hangout aan een prachtig vulcanisch meer. De ideale plek om te vergeten dat PSV landkampioen is geworden.

-Edit- Lieve ´Madonna´. Jouw nummer La Isla Bonita gaat over het eiland Ambergis Caye, Belize. Daar ligt ook een plaatsje San Pedro. Dat weet je toch? Met een beetje geluk ben ik daar over een maandje.

• 02 Mei 2007 - 09:50

Madonna:

Last night I dreamt of San Pedro
    Just like I'd never gone, I knew the song
    A young girl with eyes like the desert
    It all seems like yesterday, not far away

Tropical the island breeze
    All of nature wild and free
    This is where I long to be
    La Isla Bonita

• 02 Mei 2007 - 20:40

Mauricio:

Hey pornoster! Daar ben jij helemaal niet over een maandje..want dan ben jij nog op zoek naar de kloten met mij! Laterz!!!

• 03 Mei 2007 - 12:11

Niels:

wat een gave boot! Als je goed spaart kun je je op een dag eigenaar van zo'n monster noemen. Dan ga ik graag een rondje met je varen. Moet ik dan mijn eigen zwemvest meenemen? Of krijg je shampoo en zeep aangezien je in een badkuip plaats neemt?

• 03 Mei 2007 - 12:13

Marieke:

Joost doe je voorzichtig!

• 04 Mei 2007 - 10:52

Bram:

Hmmm, ik moet zeggen de naam van de "badkuip" stelt mij geenszins gerust.

• 04 Mei 2007 - 22:53

Niela:

Hola amigo! Wel gave foto's! prachtige foto vd zonsopgang. Wie had kunnen dromen dat je zover moest reizen om ....'cursus luiers verschonen' te volgen? En ik vaar wel graag met je mee, samen met Niels. Ik zit wel links!

• 05 Mei 2007 - 06:10

Erik:

Heeft Wonderfull Mariah Carey daar ook niet over gezongen?
    Ik had jou eigenlijk ook wel achter het stuur van die badkuip met zonder wielen verwacht. Op de terugreis wellicht, als je via het water moet dan. Hoe zit het daar eigenlijk met de wc deuren, willen die nog een beetje open blijven staan.
    Ik moet wel nageven dat je beter naar de zonsopgang kan kijken dan naar 'shaving ryans privates' of 'the handyman' op de televee. Dit is toch net even mooier.

• 06 Mei 2007 - 18:12

Teije:

haha! geweldig, een badkuip en hij heet ook nog eens titantic, over de goden tarten gesproken

• 07 Mei 2007 - 09:16

Repelsteeltje:

Oh Joost, wat romantisch een boot! ik wou dat wij daar samen waren.
    de gedachte dat jij aan mij denkt houdt me op de been.

• 07 Mei 2007 - 21:11

Zonnestraaltje:

wel zo handig: je lesjes over de geschiedenis van Midden-Amerika! Over Zuid-Amerika (heel)vroeger , daarna Europa, was op een minder leuke manier.
    Thx.