Het oude Guatemala
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
07 Mei 2007 | Guatemala, Antigua
Gelukkig zit in in een hostel met twister en een travestiewedstrijd op zaterdagavond. Kan je zo een hele fles wodka mee winnen. Goed, alle oppervlakkigheid vraagt om een stukje geschiedenisles.
Antigua werd in 1543 door de Spaanse veroveraars gesticht als hoofdstad het vicekoninkrijk Nuevo España dat ongeveer heel Centraal-Amerika besloeg. In 1773 werden grote delen van de stad door een aardbeving in puin gelegd. Hoppakee, zo werd de hoofdstad in 1776 officieel verplaatst naar het veiliger geachte Guatemala-stad, waarna de naam veranderde in "La Antigua Guatemala" (het oude Guatemala).
En vanuit hier gaat dus om 4 uur s ochtends een minibusje naar Honduras. Gelukkig wordt ik netjes in mijn hostel opgehaald. Dus dat maakt het allemaal wel zo makkelijk.
08 Mei 2007 - 16:05
Frans & Wine:
Joost,
Je bent al een tijdje onderweg en zo te zien en te lezen zijn er geen wolkjes aan de lucht!
Hier momenteel weer wel, letterlijk dan.
Nog veel plezier.
Groet uit Breda, ook van opa.