Duiken in honduras - Reisverslag uit Utila, Honduras van Joost - WaarBenJij.nu Duiken in honduras - Reisverslag uit Utila, Honduras van Joost - WaarBenJij.nu

Duiken in honduras

Door: Joost

Blijf op de hoogte en volg Joost

12 Mei 2007 | Honduras, Utila

Wauw, met wat mede reizigers met de bus van Copan naar La Ceiba. De busmaatschappij dacht dat ze een vliegtuigmaatschappij was. Gates, boardingpasses, regels voor de handbagage en aparte businessseats (tjsek foto). En dan rij je dus langs waar Amerikaanse fruitbedrijven rijk worden van de bananen die wij smikkelen (tjsek foto).

Na een stukje met een boot ben ik dan aangekomen op zo'n overbekend bounty-eiland, vol met duikresorts. Ik heb een eigen kamertje in een hotel aan het water(tjsek foto). 's Ochtends om half acht vertrekt de 'duikboot' en kan ik met divemaster Steve 'fundives' maken. Vandaag bijvoorbeeld bijna overhoop gezwommen door een schildpad (tjsek foto), die wou echt niet voor ons uit de weg.

Honduras is trouwens wel echt een mooi land, maar ook een beetje raar. Als ze niet zo zeker zijn of die brug wel zo stevig is zetten ze er gewoon een bordje naast: "Een voertuig te gelijk aub." En aan muntgeld doen ze niet. Dus heb ik nu stapels met briefjes van 1 lempira (tjsek foto) in mijn zak zitten. Om gerekend toch al snel 4 eurocent per stuk.

Prijsvraag: als er een schildpad voorbij zwemt, hoeveel fotos maak je dan?
a. Je vergeet het helemaal en blijkt achteraf geen fotos van de schildpad te hebben. Voor je website jat je een schildpadfoto van internet.
b. Je maakt een paar foto's en denkt dat aan het aantal MB's dat ze per stuk zijn en houdt er mee op.
c. Je maakt alleen maar foto's en vergeet echt naar de schildpad te kijken
d. Iets anders, namelijk ....

Onder de inzendingen verloot ik graag zo'n prachtig 1 lempira biljet, ingelijst en wel. Als ik de plaatselijke dictator tegen kom wordt het briefje nog gesigneerd ook.

• 13 Mei 2007 - 15:51

èrèkdepèrèk:

eigenlijk denk ik dat antwoord a de juiste is. Maar ik denk eigenlijk dat je een pasfoto met handtekening hebt gevraagd en dat die schildpad daar ook niet voor in was. (is dat dan d?) Jij hebt toch zeker ook geen watervaste stift bij je als lekker aan het ronddobberen bent? Maar als het er dus zo uitziet daar benenden ga ik de volgende keer ook mee de diepte in ipv de hoogte.

• 14 Mei 2007 - 14:58

Vali B.:

Da's makkelijk, jou kennende natuurlijk d) iets anders. Jij hebt natuurlijk als eerste die schele pad gezien en bent als een gek foto's gaan maken. En toen...toen was je memorykaart vol. Dus alle andere mooie onderwaterfoto's moeten je digitale toeschouwers natuurlijk missen. En die tijgerhaai die op je afkwam geloven we nu natuurlijk nooit meer.

• 14 Mei 2007 - 15:04

• 14 Mei 2007 - 15:27

• 15 Mei 2007 - 10:26

Jim:

d.
    het is een vrouwtjes zeeschildpad en door de sierlijkheid van haar bewegingen vergeet je een foto te maken , maar vraag je: "there's a party in my pants and you're invited".

• 16 Mei 2007 - 08:30

Roel:

jou kennende D, namelijk: je ben vergeten je zuurstof flessen bij te vullen en ben hevig opzoek naar zuurstof.

• 21 Mei 2007 - 15:19

Rik:

Antwoord D: SOEP!!!!!!!!!!!!!!!

• 21 Mei 2007 - 21:37

Niela:

hmmm....a) valt af, want je hebt in elk geval 1 foto, of Vali B moet gelijk hebben(link). c) valt ook af, want ik neem aan dat het niet de schildpad is die jouw foto heeft gemaakt! Ik ga voor b) . grtx

• 23 Mei 2007 - 10:27

Niels:

Je krijgt de helft van die 4 cent van me als je mijn antwoord goedkeurt e)