Tikal, wauw.
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
19 Juni 2007 | Guatemala, Tikal
Halverwege tussen Coban en Tikal, inderdaad in het midden van nergensland. Geen (provincie)grens te bekennen, en toch: vette controle. Iedereen de bus uit, inspectie onder de stoelen, onder de bus. Iedereen zijn bagage openen. En waar zijn deze Guatemaltese ambtenaren naar opzoek? Fruit! Of we niet allerhande verboden vruchten aan het smokkelen zijn, want dat zouden ze niet lief vinden. Raar volk, ga eens controleren op geweren of pistolen en neem dat in beslag, dat levert veel meer op.
Deze beproeving moet ik echter doorstaan om bij Tikal te komen. Dat is de een na mooiste van aller Maya steden (Op El Mirador na, maar de allermooiste Mayastad ligt nog onder 5 meter aarde en is begroeid met dikke dikke jungle, wie gaat er mee over 30 jaar?). Midden in de jungle barst het werkelijk van de grootse stenen mayatempels. Ondertussen hoor je links en rechts wat apen brullen. En vanaf de top van deze bouwwerken (tot wel 64m hoog) heb je een prachtig uitzicht, hoog boven de jungle toppen.
21 Juni 2007 - 15:42
Niels En Louk:
Hoi joost, we ronden net de lancering van CO2-neutrale hosting af met een borrel. Samen met Louk kijken we nu naar je log. We wensen je een fantastische tijd in Tikal toe en zijn benieuwd naar je volgende avontuur! -
22 Juni 2007 - 13:47
Anke:
Hey lieve Joost,
Jij vermaakt je wel in Guatemala!
Wij zijn ook op vakantie en wel op een heus eiland.... Daar is Tikal niets bij.
Hier moeten we 1 euro betalen voor een half uur internet. Het verschil moet er wezen.
Groeten vanaf Terschelling (...ahum)!
Anke & Steph -
25 Juni 2007 - 10:13
Teije:
vet -
26 Juni 2007 - 10:17
Jim:
Ziet er top uit Joost.
Nog wat "vibes" gehad op zo'n tempel?
Kreeg je zin om een maagd te offeren?