Kathmandu wauw
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
12 Juli 2007 | Nepal, Kathmandu
Wauw, dit is echt de andere kant van de wereld. Niet te omschrijven. Overal tempeltjes, maar vaak wel een beetje vervallen. Apen en (heilige) koeien midden in de stad. En druk, druk! Smalle straatjes helemaal vol met riskjas, vuilnishopen, motoren en kleine suzukis, terwijl aan de kant mensen wat groenten zitten te verkopen op een stukje plastic. Alles toetert en ademhalen doe je in het centrum niet voor je plezier. Nogmaals, niet te omschrijven. :)
In een van die tempels hebben ze trouwens een klein meiske gestopt. Die wordt als ze vier jaar is gekozen op basis van bepaalde kenmerken (zoals de vorm van haar tanden, heel belangrijk). De rest van haar pubertijd is zij letterlijk een godin, en wordt ze ook serieus aanbeden. Als ze voor het eerst ongesteld is is het uit met de pret en wordt er een nieuwe gezocht. Dan mag je wel een godin zijn, je bent wel vroeg afgeschreven (het brengt volgens de legende ook ongeluk om met een van deze meiskes te trouwen)...
En in die drukte zijn Erik en ik ons aan het voorbereiden op onze trektocht. Vandaag toegangskaartjes voor het nationaal park gekocht een wandelkaart en buskaartjes naar Pokhara. Ik heb voor onder de vier tientjes een echte (kuchkuch) NorthFace slaapzak van eendedons gekocht, goed tot -10 graden. ook voor drie weken geld gehaald, want tijdens de tocht kan je niet pinnen. Het grootste briefje is 1000 rupee (13 euro), maar daar hebben ze in de bergen niet van terug. Dus ik heb nu stapel bankbiljetten van 100 rupee in mijn tas zitten. Ik ben net dagobert duck.
12 Juli 2007 - 19:02
Mauricio:
Gasten! Hoeveel van die kale bazelende monniken hebben jullie al gezien??? Doe ze de groeten van me! Als ik zo'n pinata had kunnen meppen in Guatemala was ik nog drie weken langer gebleven trouwens.. Lief die aapjes trouwens, zeker als je net Outbreak gezien hebt...
Nou, houdoe maar weer! -
13 Juli 2007 - 11:11
Dagobert:
Portretrecht inbreuk. Dokken met je donder. Miljoenen rupees!
Die slaapzak staat je trouwens erg goed! Heb je bij de apenheul de zelfontspanner gebruikt?
Cees is trouwens nog een paar duiven kwijt, mocht je ze tegenkomen dan kunnen ze per luchtpost retour ;-)
Groetjes en veel plezier in de bergen, (suc6 bij het vinden van een internetcafe)
Niels -
Roel:
En dan zeggen ze dat nederland vol is :) -
16 Juli 2007 - 14:55
Jim:
Ik zie toekomst voor nieuwe hotels.
Hangende slaapzakken aan van die mooie vleeshaken waardoor je verticaal slaapt.
Misschien wat voor de Japanners.
Hopelijk heb je daar geen Bokito's in die apenheul.
Veel plezier in Nepal. -
18 Juli 2007 - 08:17
Vera:
He Joost,
Gelukkig loop ik over enkele weken ook in Katmandu :)
Veel succes met de Anna's
Groetjes Veer