Thai curry, anyone?
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
20 Augustus 2007 | Thailand, Bangkok
Vanuit Bangkok ben ik rustig onderweg naar Laos. Richting het noorden kom je automatisch langs Chang Mai, volgens velen de leukste stad van Thailand. De markt hier is geweldig, dat doen ze alleen 's avonds. Overdag is het denk ik te warm. En natuurlijk nog meer tempels (nog meer tempels? Ja nog meer tempels).
Zo'n 'wereldreis' is leuk en aardig, maar er moet ondertussen wel wat geleerd worden. Spaans in Centraal Amerika, Olifanten temmen in Nepal en nu in Thailand de Thaise cuisine. Lache man. Als ze er niet drie kilo chillies in doen blijkt het allemaal best lekker. En nu kan ik het nog zelf maken ook (als ik die verdomde ingedienten in Leiden kan vinden).
Spicy soup, Green curry (of geel of rood), fried cookies (bijna net zo lekker als die van Femke op mijn afscheidsfeest), chicken met cashewnootjes en nog een hoop meer. Krijg je al trek? Dan kook ik met veel plezier een keertje Thais voor je. Dan ben ik natuurlijk wel benieuwd wat daar tegen over staat...
PS Zo te zien heb ik mijn reis weer perfect ingedeeld. Het hostel waar ik twee maanden geleden nog in Tulum (Yucatan) verbleef staat er over enkele dagen niet meer. Orkanen zijn cool. :)
@ Niela, wat is je prive mailadres?
@ Teije, WTF is pattaya? Klinkt alsof ik iets mis wat ik niet missen moet. Jij bent natuurlijk de Thailand expert.
@ Bas, Foto EB idd van buitenaf. Kan Tati me helpen met ingredienten vinden en verder opleiden?
@ Niels, Veel plezier op Cuba. Vergeet je winddichte kleding niet. ;-)
@ Niela, wat is je prive mailadres?
@ Niels, Veel plezier op Cuba. Vergeet je winddichte kleding niet. ;-)
20 Augustus 2007 - 10:12
Bram:
Brandende vraag, heb je nou al een keertje vis gegeten ? -
20 Augustus 2007 - 13:38
Rita En Eveline:
Gefeliciteerd met je kookdiploma, volgens mij kun je alles in een toko in Leiden kopen dus........ komen we een keer je kookkunst in de leeuwerik straat proeven,nemen wij bier bintang mee!!!!!!!! -
20 Augustus 2007 - 16:11
Femke:
Hoera, je gaat voor me koken! En wat daar tegenover staat? Niks natuurlijk! Ja, of een biertje. Die koekjes lijken nog op die van mij ook, en ik heb niet eens een cursus in Thailand gehad...Ben uiteraard behoorlijk jaloers op dat diploma! Ik wil het ook! -
21 Augustus 2007 - 07:26
Jim:
Laat het maar weten als je de ingredienten gevonden hebt in Leiden, dan kom ik graag een keertje eten.
En gefeliciteerd met je diploma.
Gelukkig heeft Dean mijn vakantiehuisje op de kaaimaneilanden met rust gelaten.
21 Augustus 2007 - 12:03
Teije:
pattaya is waar alle cliche's over thailand waar zijn! :P
trouwens nog iets... ik weet niet of je nog in bkk terug komt op het einde, maar je moet natuurlijk wel even een massage gehad hebben... bij siam square hebben ze goedkope die niet ook meteen bordeel zijn :D -
22 Augustus 2007 - 16:34
Bas En Tati:
Uiteraard kan Tati helpen! Er is inderdaad een toko aan de Nieuwe Rijn die bijna alles heeft, en een marktkraampje met Aziatisch spul. Maar jij hebt nu een diploma, dus beter leid je haar op! :-D