Op de gletsjer - Reisverslag uit Skaftafell, IJsland van Joost - WaarBenJij.nu Op de gletsjer - Reisverslag uit Skaftafell, IJsland van Joost - WaarBenJij.nu

Op de gletsjer

Door: Joost

Blijf op de hoogte en volg Joost

02 Augustus 2009 | IJsland, Skaftafell

Met Reinout, Maurits en Erikdeperik cross ik dus een rondje om het land dat wij Hollanders binnenkort met Engeland gaan verdelen (vanwege het ICESAVE debacle). Wij zijn op een geheime missie van onze hoge baas Balkenende himself om alvast te ontdekken welke helft van het Eiland Nederland straks wil hebben...

In het overleden dorpje Vik hebben we papagaaiduikers gespot. Daarvoor waren we op zo'n plekje waar moeder aarde warm water uitspuugt (Geiser noemt men dat) en links en rechts glijden wat verschillende landschappen en watervallen aan ons voorbij. Wat vooral lomp is is dat hier niemand woont. Het is leger dan leeg.

De tour op de gletsjer was het meest aan te raden van onze activiteiten tot nu toe. We zijn niemand in een spleet kwijt geraakt. Daarbovenop weten we nu alles van water, ijs en de combinatie met vulkanische as. Dankzij mijn nieuwe vriend Joseph die onze geweldige glestjerheld was. Alleen moet hij nog even leren zijn telefoon uit te zetten als wij het gevoel proberen te krijgen aan het einde der wereld in de woeste, dodelijke natuur terecht te zijn gekomen.