Reclame, schapen en voorgevels - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Joost - WaarBenJij.nu Reclame, schapen en voorgevels - Reisverslag uit Reykjavik, IJsland van Joost - WaarBenJij.nu

Reclame, schapen en voorgevels

Door: Joost

Blijf op de hoogte en volg Joost

05 Augustus 2009 | IJsland, Reykjavik

Ik kan er weinig meer van maken. IJsland is gewoon erg gaaf. Na weer een halve dag door het verlaten niets gereden te hebben kwamen we aan bij de Fjorden.

Dat levert dan weggetjes op zoals wij die uit autoreclames kennen. Prachtige omgeving, met bergen, natuur, afgronden en zee. Daar kronkelt dan een weg doorheen, zonder dat er een enkel huisje is te zien. Je denk bij zo'n autoreclame dat dat is gephotosjopt, maar nee. Ze hebben de ellende gewoon in IJsland opgenomen.

Ondertussen zitten we aan een fjord in een echt scandinavistisch houten chaletje. De schapen wandelen gewoon naar binnen om te kijken of we iets lekkers in de oven hebben staan. Apart is dat alle oude huisjes hier heel mooi zijn. Ze hebben alleen de houten gevels inmiddels overal vervangen voor aluminium. En dan bedoel ik echt overal. Alle huizen zijn van dat spul. Gelukkig laat het zich goed in mooie kleurtjes verven. Zouden wij eigenlijk ook moeten doen. Ziet er beter uit dan onze oud Hollandse dorpjes.