Op naar de leeuw
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
19 April 2012 | Tanzania, Arusha
Nadat we met de aankomst van Hester op busstation Moshi compleet waren gemaakt konden we eindelijk op zoek naar de leeuw.
Onze blije, vrolijke (ahum) gids David had een 6000 jaar oude Toyota Landcruiser met een hefdakje zoals ik dat ook op mijn zeilbootje heb.
Dat was leuk. Saampies zijn we vier dagen de wildernis in getrokken. Eerst naar Lake Manyara (olifanten, giraffes, nijlpaarden en veel aapies). Daarna op naar de sergeheti (luipaard, leeuwen, buffels, zebra's en de horde met een miljoen Gnoes).
De laatste Stop was bij de Ngorongoro Crater: een ingevallen vulkaankrater waar zich heel veel dieren verzamelen. Daar zagen we niet alleen de laatste van onze "Big Five" (Neushoorn) maar werd en-passant ook nog eens een Gnoe recht onder onze ogen door een stuk of 30 Hyena's verslonden. Binnen een kwartier was er niks van over behalve de schedel en de horens. Hyena's vinden zelfs de boten lekker... Geloof me: het was geen "pretty sight"...